İçeriğe geç

Amade Olsun Ne Demek

Amadenin anlamı nedir?

(ﺁﻣﺎﺩﻩ) sıf. (Pers. āmāde, āmāden “hazırlamak, hazırlamak” kelimesinden) Hazır: “Senin emrindedir.” Tîğ-i cevrinle beni yok et, her nefeste hazırım (Leskofçalı Galib).

Amade olmak ne demek?

Söyleneni yapmaya istekli olmak, emrinizde olmak anlamına gelir. Başka bir deyişle, bir veya daha fazla kişinin emirlerini veya isteklerini yerine getirme isteğini tanımlar. Bir kişi bir istekte veya emirde bulunduğunda, diğer kişi onun emrinde olduğunu söylemektedir.

Emrinize amadeyim ne demek?

Emrinizde olmak, size söyleneni yapmaya hazır olmak anlamına gelir. “Bir veya daha fazla kişinin isteklerini yerine getirmeye hazır olmak” kelimesini tanımlar.

Güzelliğine amadeyim ne demek?

Türk Dil Kurumu’nda neyin güzel olduğunu sorduğumuzda aldığımız cevap şu oldu: “Göze ve kulağa hoş gelen, hayranlık uyandıran, çirkinin zıttı.” Bu cevaba baktığımızda aslında pek de tatmin edici olmadığını görebiliyoruz. Tanımın en önemli vurgusunun “hoş geldiniz” kısmında olduğunu düşünüyorum.

Amade ne demek tahmin?

Amade, Türk Dil Kurumu’na göre “hazır” anlamında kullanılan bir kelimedir.

Amadelik nedir?

ÜLKELERE GÖRE NÜKLEER SANTRAL KULLANILABİLİRLİK YÜZDELERİ NOT: Kullanılabilirlik faktörü, bir santralin elektrik üretebildiği sürenin toplam süreye bölünmesiyle elde edilen bir parametredir ve santralin işletme performansını gösterir.

Amele erkek ne demek?

“Amele” kelimesi dilimize Arapçadan gelen birçok kelimeden biridir. “Ticaret yapan, çalışan, emek veren, üreten” anlamına gelir, dolayısıyla “işçi”.

Emade nedir?

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü e-Madencilik (Madencilik Faaliyetlerinin Yönetimine Yönelik Elektronik Bilgi Sistemi)

Argoda alaylı ne demek?

Genel olarak, “alaylı” kelimesi, askeri bir okula gitmeden, sıradan bir eğitim almış ve rütbe almış bir subayı ifade eder. Başka bir deyişle, bu kelime bugün çoğunlukla askeri terimlerle ifade edilir. Alaycı bir şekilde, eğitim almadan kendini eğitmiş sıradan bir insanı da ifade eder.

Alzade ne demek?

Azade, ikinci dizesi olmadan da anlam ifade edebilen tek dizelik ve ölçülü bir nazım biçimidir. Bazen bir beyitteki iki dize birbirleriyle hiçbir ilişki içinde değildir. Bazı durumlarda dizeler ayrı kabul edilir ve azaza olarak adlandırılır.

Medet bekleme ne demek?

[1] Yardım bekleniyor.

Avare nedir?

Vare, Farsça kökenli bir kelime olup işsiz, çaresiz, aylak anlamına gelir. Avare aynı zamanda bir bilezik türünün adıdır (TDK).

Muazzam bir güzellik ne demek?

Kelime Anlamı: Muazzam kelimesi aşırı büyük, devasa veya etkileyici anlamına gelir. Bu kelime bir şeyin boyutunu, önemini veya etkisini vurgulamak için kullanılır.

Endamlısın ne demek?

sıf. Uzun boylu, biçimli ve biçimli, orantılı vücutlu: Her biri sessiz haremde güzel birer peri (Yahyâ Kemal).

Tekaddüm ne demek hukuk?

ileri git, ileri git.

Emade nedir?

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü e-Madencilik (Madencilik Faaliyetlerinin Yönetimine Yönelik Elektronik Bilgi Sistemi)

Amargi isminin anlamı nedir?

Filiz Koçali. Amargi nedir? Sümerce’de özgürlük anlamına geliyor. Ve sanırım “anneye dönüş” anlamına geliyor…

Amele kime denir?

– Günlük işçi. İşçi kime denir? Son yıllardan günümüze kadar aktif olarak kullanılan işçi terimi, her gün farklı bir işte çalışan insanları ifade eder.

Amed isminin anlamı nedir?

Farsça’da geçmiş zaman kipi olan Amed kelimesi, gelmek, varmak, miras ve sütunlar anlamına gelir. Ayrıca güneşin en belirgin şekilde doğduğu yer olarak da kullanılır. Amed, Diyarbakır şehrinin Kürtçe adıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir